Općina Negoslavci donirala Pavla Lukića, prvu bebu rođenu u vukovarskom rodilištu

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Prva beba u 2019. godini koja je rođena u rodilištu Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana je Pavle Lukić. Maleni Pavle rođen 1. siječnja u 9.35 sati, a pri porodu je imao 52 centimetara i bio težak 4,7 kilograma. Tim povodom Pavla i njegovu majku Branku Lukić u vukovarskoj bolnici posjetio i načelnik Općine Negoslavci Dušan Jeckov te im uručio prigodne poklone.

„Općina Negoslavci za svako novorođeno dijete izdvaja po dvije tisuće kuna kao pomoć njihovim roditeljima. Obitelji Lukić uručili smo poklon bon u vidu godišnje zalihe pelena za dijete“, rekao je Jeckov.

Dodao je i kako je prošle godine rođeno desetoro mališana s područja Općine Negoslavci što je na razini prethodnih godina. Istakao je kako nastoje pomoći mladim obiteljima te tako školarcima osiguravaju udžbenike i bilježnice, financiraju troškove ekskurzija, prijevoz učenika srednjih škola. Najavio je kako će ove godine osigurati i stipendije studentima.

Tom prilikom spec. ginekologije i opstetricije Brankica Cikoj rekla je kako vukovarsko rodilište zadnjih nekoliko godina bilježi povećanje broja porođaja te da su prošle godine imali 398 rođene djece. Kazala je i kako trudnice očekuju komforne dvokrevetne sobe gdje svaka ima kupaonicu, klimatizirane su, grijane…

„Imamo modernu rađaonsku i operativnu opremu, no posebno treba istaknuti stručno osoblje koje s rodiljama brzo uspostavi odličan odnos, što je jedan od razloga da nam dolaze i trudnice iz drugih županija“, rekla je Cikoja.