Epilog utakmice u Županji: 11 privedenih navijača i 3 ozlijeđena policajca

Foto: vijesti.hr

VINKOVCI, Dan poslije nogometne KUP utakmice u Županji, u kojoj je NK Graničar ugostio HNK Hajduk, PU Vukovarsko – srijemska izvijestila je o incidentima koji su se dogodili prije i poslije utakmice.  Prema navodima policije oko 14:55 sati, uoči početka nogometne utakmice, policijski službenici su zbog svladavanja otpora, uporabili sredstva prisile prema skupini gostujućih navijača koji su pokušali neovlašteno ući na nogometni stadion narušavajući javni red i mir prilikom čega su dvojica iz skupine napala dvojicu policijskih službenika. Prilikom uporabe sredstava prisile tri su policijska službenika lakše ozlijeđena.

„Policijski službenici su u službene prostorije policije privelišest osobastarosti od 19 do 26 godina s područja više županija (splitsko-dalmatinske, dubrovačko-neretvanske, zagrebačke i osječko-baranjske) nad kojima je provedeno kriminalističko istraživanje. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će protiv 22-godišnjaka s područja Osječko-baranjske županije i jedne, zasad nepoznate osobe podnijeti kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Napad na službenu osobu““, izvijestila je PU.

Dodaju kako će protiv svih šest privedenih osoba policija podnijeti optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja nedopuštenog ulaska u prostor gledatelja iz članka 4. stavka 1. točke 10. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, a protiv trojice među njima i za počinjeni prekršaj remećenja javnog reda i mira iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. 

Nešto kasnije, oko 17:15 sati policijski su službenici spriječili sukob navijača okupljenih kod autobusnog kolodvora u Županji. Tada je u službene prostorije policije privedeno još pet osobastarosti od 17 do 33 godine s područja Vukovarsko-srijemske županije.

„Protiv 19-godišnjaka, kod kojeg je pronađena teleskopska palica i papar sprej, bit će podnijet optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, dok je 33-godišnjak, koji je na autobusnom kolodvoru u alkoholiziranom stanju (0,79 g/kg) vrijeđao i omalovažavao policijskog službenika, smješten u posebnu prostoriju do otriježnjenja te će protiv njega biti podnijet optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Kriminalističko istraživanje se nastavlja“, izvijestili su iz PU