Omiš i Vukovar postali gradovi prijatelji

Foto: Grad Vukovar

OMIŠ, Prijateljstvo dva grada, Omiša i Vukovara, osnaženo je službenim potpisivanjem Sporazuma o suradnji i prijateljstvu kojega su gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i gradonačelnik Grada Omiša Ivo Tomasović svečano potpisali u Omišu. Penava je ovom prigodom istaknuo kako Vukovar ima brojne prijatelje, a samo u Splitsko-dalmatinskoj županiji formalizirano je prijateljstvo sa šest gradova i dvije općine.

„Velika mi je čast danas biti u Omišu gdje smo ovim svečanim činom potvrdili i osnažili vezu između naša dva grada koja je svoje temelje izgradila još 1991. godine. Upravo stoga je formaliziranje našeg prijateljstva inicirao predsjednik HVIDRA-e Omiš, rođeni Vukovarac s adresom u Omišu Zlatan Bašić, pripadnik Žutih mrava, a Grad Vukovar je tu ruku prijateljstva svesrdno prihvatio“, rekao je Penava.

Dodao je kako je Omiš dvadesetprvi grad s kojim Vukovar službeno gradi prijateljske odnose kao i da će Grad Vukovar aktivno podupirati realizaciju ove suradnje, zbližavanja i međusobnog upoznavanja građana, a u svrhu razvoja, boljitka i dobrobiti naših zajednica poticati ćemo različite aktivnosti građana i institucija.