“Okusi Jeseni” od 9. do 18. rujna

NIJEMCI, Općina Nijemci odnosno tamošnja turistička zajednica bila je domaćin koordinacije direktora turističkih zajednica gradova i općina Vukovarsko-srijemske županije, a sastanku, koji je održan u Centru za promatranje ptica u Nijemcima, nazočan je bio i načelnik općine Nijemci, Ivica Klem.

Načelnik Ivica Klem informirao je turističke djelatnike o mogućnostima i  nastojanjima općine Nijemci u daljnjem kvalitetnom razvoju turističke ponude općine te naglasio potrebu intenzivnije suradnje i uključivanja putničkih agencija u kreiranje konkretne ponude sa sadržajima općine Nijemci i svih destinacija Vukovarsko – srijemske županije.

Na sastanku je analiziran je dosadašnji tijek promotivnih kampanja te dogovarane zajedničke aktivnosti na kvalitetnijem informiranju domaćeg stanovništva i gostiju o najatraktivnijoj ponudi Vukovarsko – srijemske županije kao i realizaciji promotivne aktivnosti „Okusi Jeseni“. Riječ je o posebnoj gastro ponudi restorana, članova projekta „Okusi Srijema i Slavonije“, a koja bi se pod marketinškim nazivom „Okusi Jeseni“ nudila u restoranima po promotivnim cijenama u razdoblju 9. – 18. rujna.

Sustav vukovarsko-srijemskih turističkih zajednica zajednički je utvrdio kandidature za Godišnju hrvatsku turističku nagradu koju će poslati sustav TZ i to:

Destinacija godine, kategorija Destinacija ruralnog turizma: Bošnjaci

Nagrada za održivi turizam: Centar za promatranje ptica, Nijemci

Inovacija u turizmu: Waterbus Bajadera, Vukovar

Godišnja nagrada Antun Štifanić: Muzej vučedolske kulture, Vukovar

Plaža: Banja, Vinkovci

Rekreacija: Sportski aerodrom Sopot

Čovjek ključ uspjeha – djelatnik u sustavu turističkih zajednica: Jasna Babić, direktorica TZG Vukovara

Po završetku sastanka, svi sudionici su se biciklima rutom Srijem odvezli do Centra za promatranje ptica te se brodom sv. Katarina vratili u Nijemce.

VUSZ.HR/ĐURO KARALIĆ