Održano pokladno jahanje u Vukovaru

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U organizaciji vukovarske Konjogojske udruge Potkova i u Vukovaru je danas održana, i to četvrto po redu, pokladno jahanje. Ovogodišnji program pokladnoga jahanja započeo je u prostorima udruge u vukovarskom naselju Lužac poslije čega se povorka kretala ulicama grada do Vodotornja. Po povratku su obišli i vukovarsku Park šumu Adica te posjetili obitelj Zetović. Završetak vukovarskog pokladnog jahanja obilježen je u Lovačkom domu. Predsjednik Udruge Damir Zetović kaže kako su udrugu osnovali 2013. godine.

„Od kako smo osnovani sudjelovali smo na nizu manifestacija u našoj županiji ali i šire. Tada smo i došli na ideju da nešto slično organiziramo i u Vukovaru. Imamo dvije zaprege i 48 jahača iz Vukovara i okolice ali i iz Požege, Slavonskog Broda, Nove Gradiške…“, rekao je Zetović.

Podsjetio je kako je to stari običaj koji datira još iz vremena kada su graničari na Savi čuvali granicu od Turaka. Međutim, s godinama, urbanizacijom i načinom života ta je tradicija poljuljana koju sada ova udruga pokušava ponovno povratiti.