Održana redovna izvještajna skupština KS VSŽ

Foto: Pixabay/Stefan Schweihofer

VUKOVAR, U Vukovaru je održana redovna izvještajna Skupština košarkaškog Saveza Vukovarsko-srijemske županije (KS VSŽ) tijekom koje se poduža rasprava vodila oko izmjena Statuta KS VSŽ, a koje je predložio Košarkaški klub Borovo. Prijedlog za izmjenu Statuta u članku 22. koji omogućuje da Savez može u svoje članstvo primiti osim redovnih članova i podupiruće i počasne članove i da to mogu biti pravne i fizičke osobe i da o tome odlučuje Skupština na prijedlog četvrtine predstavnika, obrazložili su predstavnici u Skupštini ispred KK Borova Đorđe Ćurčić, Amir Delić, Dražen Pejić, te ispred UKT VSŽ  predstavnik Luka Živković, koji je i tajnik KK Borovo.  Argumente protiv izmjene članka 22. iznijeli su Željko Ilić iz KK Vinkovci i  Tomislav Puljić i Damir Marić iz KK Županja. Nakon rasprave većinom glasova prihvaćene su izmjene članka 22. Statuta. Na prijedlog Đorđa Ćurčića većinom glasova, uz ponovno protivljenje predstavnika KK Vinkovci i KK Županja, prihvaćen je i prijedlog da se za podupirućeg člana KS VSŽ primi Davor Užbinec, direktor KK Cedevite.

Predstavnik u Skupštini iz KK „Ilok“ , Miroslav Kraljević pozvao je članove Skupštine i prijatelje košarke na 1. Memorijalni turni „Marijan Rac“ koji će se održati 23. prosinca 2017. u Iloku, u spomen njihova prerano preminuloga bivšeg košarkaša i predstavnika u Saboru HKS-a ispred KS VSŽ te predsjednika KS VSŽ.

Na sjednici Izvršnog odbora Saveza, održanoj nakon Skupštine, predloženo je i usvojeno imenovanja Davora Užbineca, kao trećeg predstavnika KS VSŽ u Saboru HKS-a na upražnjeno umjesto preminulog Marijana Raca iz Iloka.

.