Održana još jedna dječja zmajada u Vukovaru

VUKOVAR, Povodom Dana državnosti, a u organizaciji Aero kluba Borovo iz Vukovara na aerodromu u Borovu naselju održana je tradicionalna manifestacija Dječja zmajada „Vukovar 2016.“. Ove godine se na aerodromu okupilo oko 150 djece, uzrasta prvoga do osmoga razreda osnovne škole, iz svih vukovarskih škola kao i Osnovne škole iz Borova. Djeca su se natjecala u potezanju dječjih zmajeva poslije čega su najboljima podijeljene i prigodne nagrade. Ocjenom sudaca pojedinačno je 3. mjesto osvojio Dorijan Lazić iz OŠ Dragutina Tadijanovića, 2. mjesto pripalo je Manueli Mijok iz OŠ Nikole Andrića, a prvo mjesto osvojila je Ana Kujundžić iz OŠ Siniše Glavaševića. Treće mjesto ekipno pripalo je OŠ Mitnica, drugo OS Nikole Andrića 1, a prvo Siniše Glavaševića 1. Prijelazni pehar također je osvojila OŠ Siniše Glavaševića 1.

„Cilj zmajade je, pored natjecanja i druženja, upoznati djecu s radom Aero kluba i animirati ih za sportsko zrakoplovstvo“, rekao je instruktor letenja i dopredsjednik Aerokluba Borovo Velimir Molnar napominjući kako je ovo riječ o 16. po redu dječjoj zmajadi održanoj u Vukovaru.

I ovogodišnja zmajada bila je prilika da se mališani upoznaju kako se puštaju zmajevi i da dostignu velike visine, razgledaju avione, model aviona ali vide i padobrance kako skaču i pakiraju padobrane za skokove.

IVAN MATIĆ