Održana G.E.T Konferencija o eno-gastro turizmu

Foto: Turistička zajednica Ilok

ILOK, U organizaciji Udruge za kulturu stola G.E.T. u Iloku je održana četvrta po redu međunarodna Konferencija o eno-gastro turizmu. Bila je ovo prilika da tijekom dva dana istaknuti turistički stručnjaci i predstavnici značajnih turističkih institucija u Hrvatskoj i Sloveniji govore o trendovima i izazovima u turističkom sektoru ali i razmijene ideje i iskustva te potaknu raspravu o važnosti jačanja suradnje javnog i privatnog sektora za održivi razvoj eno-gastro turizma. Središnja ovogodišnja tema bila je suradnja javnog i privatnog sektora kao preduvjet za uspješan razvoj eno-gastro turizma.

„Hrvatska jako kasni za EU i svijetom kada je u pitanju suradnja javnog i privatnog sektora. Ona postoji ali i isto tako mora biti puno kvalitetnija. U nekim dijelovima ta suradnja je u redu i tu se bilježi napredak ali isto tako postoji jako puno prostora za napredak. Svi zajedno moramo raditi u istom cilju, odnosno, na tome shvatiti kako treba promovirati  destinaciju i od toga onda da svi profitiramo“, rekla je ispred organizatora Silvana Munda koja je i tajnica udruge.

Održana je i radionica različitih stilova vina traminac iz Iloka, inače najnagrađivanijeg vina Hrvatske te degustacija vina vinarija iz susjednih zemalja. Dodijeljene su i nagrade  “Bijeli grozd” najboljim vinarijama s turističkog aspekta. U konkurenciji je bilo 19 vinarija iz Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije  i Hrvatske. Najviše glasova i titulu najboljeg u regiji – Regional Trophy – dobili su Podrumi Vukoje, Trebinje.