Održana biciklijada “Biciklom – Tragom sjećanja 2019.” te dodijeljene nagrade za najbolje dječje pjesme

Foto: www.hrv.hr

VUKOVAR, U organizaciji Lions kluba Vukovar, Udruge za rekreativni biciklizam „Kotrljaneri“ i Športske zajednice Osječko-baranjske županije, a povodom 28. godišnjice sjećanja na žrtvu vukovara 1991., održana je rekreativno-humanitarnu biciklijadu od Osijeka do Vukovara pod nazivom „Biciklom – Tragom sjećanja 2019.“.  

„Sretni smo što možemo uveseliti prijatelje iz Iskrica i djecu osnovnih škola. Najvažnije je da se pronosi ljubav prema Domovini“, rekao je Ivo Ica Filipović, predsjednik Udruge Kotrljaneri iz Osijeka.

Po završetku utrke u Studentskom domu Leopold dodijeljene su i nagrade za najbolje literarne radove na natječaju Lions kluba Vukovar “Napiši pjesmu i osvoji bicikl” .

Na ovogodišnjem natječaju pjesme na temu „Vukovar-grad na Dunavu“ prvo mjesto i bicikl osvojila je Mia Mandić (Osnovna škola Antuna Gustava Matoša iz Tovarnika), 2. mjesto dijele Iva Penava (Osnovna škola Antuna Bauera, Vukovar) i  Ema Šimić  (OŠ Ivan Goran Kovačić, Đakovo), a 3 mjesto dijele Lucija Novosel (Osnovna škola A.G.Matoš, Vinkovci) i Pulina Mikić (OŠ Josipa Jurja Strossmayera, Trnava).

Prema najavama tajnika Lions kluba vukovar u planu je sve te pjesmice objaviti u zbirci pjesama.