Održana 1. Memorijalno – humanitarna utrka “Mario Madžar”

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U spomen na tragično stradalog Maria Madžara danas je u Vukovaru održana 1. Memorijalno – humanitarna utrka “Mario Madžar”. Trkači su imali prilike natjecati se u utrci na 5 i na 10 kilometara. Jedan od organizatora utrke Tin Mujkić, inače i vjenčani kum Maria Madžara, kazao je kako je do memorijalne utrke došlo tako što su u spomen na njega došli na ideju organizirati neki događaj u okviru kojega će se Vukovarci prisjetiti sjećati Maria barem jednom godišnje.  

„Mario je bio izuzetan sportaš, a u posljednje vrijeme bio je posvećen trčanju. Samim tim  memorijalna utrka bila je idealno rješenje. Imamo preko 360 uplaćenih startnina, a oko 300 trkača sudjelovalo je u utrci. Utrka je humanitarnog karaktera, sav prihod od startnine ide Veleučilištu „Lavoslav Ružička” za stipendiranje studenata“, rekao je Mujkić.

Na utrci je bila i Andreja Madžar, Marijeva supruga, koja je rekla kako je ganuta odazivom natjecatelja.

„Ponosna sam, a istovremeno i tužna. Cijeli današnji događaj bio mi je iznimno emotivan. Uspjela sam prehodati utrku od 5 kilometara, vjerujem da je Mario gore ponosan na mene“, rekla je Andreja.

Inače, Mario Madžar bio je pripadnik MORH-a. Smrtno je stradao u prometnoj nesreći, u svojoj 29. godini života, i to samo tri dana nakon vjenčanja.

Prvo mjesto na 1. Memorijalno – humanitarnoj utrci “Mario Madžar”, u ženskoj konkurenciji na 5 kilometara, osvojila je Ana Martinović dok je u utrci na 10 kilometara najbolja bila Silvija Šimunović. U muškoj konkurenciji, u utrci na 5 kilometara, najbrži je bio Nikola Busić, a u utrci na 10 kilometara Marko Duvnjak.