Održan 3. Vukovarski polumaraton,na startu trkači iz Hrvatske, BiH, Srbije, Slovenije, Mađarske, Poljske…

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U okviru projekta Luka umjetnosti 2021. u Vukovaru je danas održan 3. Vukovarski polumaraton koji je i ove godine okupio natjecatelje iz cijele Hrvatske ali i inozemstva.

„Iznimno smo zadovoljni odazivom. U utrci polumaratona imamo 450 natjecatelja iz Hrvatske ali i iz BiH, Srbije, Slovenije, Mađarske pa čak i jednoga natjecatelja iz Poljske. Među onima koji su trčali polumaraton je i veliki broj Vukovaraca koji nikada nisu trčali polumaraton ali su odlučili istrčati 21 kilometar“, rekao je u ime organizatora Siniša Jonjić.

Utrka polumaratona se trčala od centra grada, gdje je bio start, do četvrti Borovo naselje, Lužac, Sajmište, Mitnica da bi ponovno trkači došli do centra gdje je bio i cilj.

Prema riječima Jonjića u utrci građana na 5 kilometara sudjelovalo je 150 trkača i to najvećim dijelom iz Vukovara i okolice.

„S obzirom na epidemiju i sve mjere raduje nas ovoliki odaziv i sigurni smo kako će Vukovarski polumaraton iz godine u godinu biti sve kvalitetniji i posjećeniji“, istakao je Jonjić.  

Organizatori Vukovarskog polumaratona su Grad Vukovar i Skiper media, a suorganizatori su Javna ustanova za upravljanje sportskim objektima Sportski objekti Vukovar, Triatlon klub Vukovar i Atletski klub Maraton.