Održan 3. Vukovarski kros

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U organizaciji Lions kluba Vukovar u Park šumi Adica održana je sportsko-rekreativno- humanitarna akcija 3. Vukovarski kros – Hrvatskoj na ponos, pod sloganom „Trčim i pomažem“. U natjecateljskom dijelu sudjeluju osobe svih dobnih uzrasta (vrtići, osnovne i srednje škole, studenti, aktivni sportaši, rekreativci…) i svih psihofizičkih sposobnosti (osobe s poteškoćama u razvoju, slijepe osobe, osobe s poteškoćama u razvoju uz pomoć asistenta…) . Natjecatelji su bili podijeljeni u 21 kategoriju.

„Lions klub Vukovar je organizator puno humanitarnih akcija u gradu, od dijeljenja pomoći, od akcija koje su humanitarnog karaktera, imamo pikada za slijepe. Prije par godina smo se odlučiti napraviti  humanitarnu kros utrku u Vukovaru kojom bi se podigla svijet o boravku u prirodu među djecom a ujedno uključiti i djecu s posebnim  potrebama kako bi se vidjelo da su i oni dio našeg društva a sav prihod ide udruzi Leptirići“, rekla je predsjednica Lions kluba Vukovar Mirjana Semenić Rutko.

Među natjecateljima rekreativcima je bio i Ivan Penava koji je rekao kako i na ovaj način želi dati potporu Udruzi Vukovarski leptirići.

„Želimo promovirati i zdravi način života, bavljenje sportom, rekreaciju, boravak u prirodi“, rekao je Penava.