Održan 2. Trodnevni Danube maraton, Franjo Lončar (68) istrčao svoj 300. mararon

Foto: Stjepan Čošić

VUKOVAR, Proteklog vikenda na Dunavskoj šetnici, od 25. do 27.11. (petak-nedjelja) održan je 2. Trodnevni Danube maraton. Organizatori navodi kako je to jedinstven trkački događaj ne samo u Hrvatskoj već i na ovim područjima koji se održava samo u Vukovaru u organizaciji Vukovarskog maratonca Stjepana Čošića, a radi se o višednevnim maratonima, dva, tri, pet za redom.  Ovoga puta održan je trodnevni, tri maratona u tri dana. Navedeni maraton okupio je one najveće zaljubljenike u tu trkačku disciplinu dugu 42,2 kilometara.

U ova tri dana nastupilo je 13 maratonaca iz Hrvatske i Srbije, od toga njih 6 ima istrčanih više od 100 maratona. Neki su završili jedan maraton, neki dva, a sva tri maratona istrčalo je njih četvero, troje trkača iz Srbije, Dragan Mladenović, Ljiljana Tasić i Dragica Mitić te Stjepan Čošić iz Vukovara.

Ukupni pobjednik Trodnevnog Danube maratona je Dragan Mladenović član AK Duge staze iz Svilajnca s rezultatom 11:34:41 sati, 2. Dragica Mitić, Klub 100 maratona, rezultat 14:07:25 sati i 3. Stjepan Čošić, Klub 100 maratona, rezultat 15:12:34 sati. 

Maraton u subotu, drugog dana obilježio je nastup Franje Lončara (68) iz Zagreba, također člana Kluba 100 maratona Hrvatske i Cluba Super Marathon Italia, koji je u Vukovaru istrčao 300. maraton i tako postao jedini maratonac u Hrvatskoj koji je dosegao tu brojku. Franjo je time ušao u svjetski Klub 300+ maratona, koji okuplja maratonce s najviše istrčanih maratona na svijetu.