Odlični nastupi svih momčadi RK Spačve Vinkovci

Foto: RK Spačva

VINKOVCI, Nedavno je u organizaciji Zajednice športskih udruga grada Vinkovaca i Novosti Rukometni klub Spačva Vinkovci proglašen za najbolju momčad u gradu Vinkovci za 2019. godinu, a Ivan Ereš za najboljeg sportaša grada u protekloj godini. Na novo priznanje nije se dugo čekalo, u petak je u Hrvatskom domu u Vukovaru, u organizaciji Plave vinkovačke televizije i Županijskog saveza sportova održana svečanost dodjele nagrada najboljim sportašima i sportskim kolektivima Vukovarsko-srijemske županije za 2019. godinu. Laskava titula najboljeg u Vukovarsko-srijemskoj županiji za 2019. godinu pripala je RK Spačvi Vinkovci.

Za slavlje međutim, nije bilo previše vremena jer je vikend, koji je iza nas, bio iznimno zahtjevan za svih osam momčadi Spačve.

“Koristim priliku da se zahvalim roditeljima bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće ostvariti. Nadam se da će se u skorije vrijeme naći više financijskih sredstava za naš rad i putovanja na natjecanja koja su često daleka i iscrpljujuća da bi se kvalitetno i ravnopravno mogli nositi s drugim gradovima koji su u povlaštenom financijskom položaju naspram nas. No, mi u vodstvu kluba kao i naši mnogobrojni treneri danas imamo više elana i motiva nego u prijašnjim godinama jer vidimo plod našeg rada i svakodnevnog odricanja u svim segmentima života. Danas je RK Spačva Vinkovci moćniji nego ikad. Visoko smo pozicionirani u najtrofejnijem sportu u Hrvatskoj, za nas znaju na europskoj i svjetskoj razini, a to je sve postignuto u izuzetno kratkom vremenu. Interes nove djece za treniranje u našem klubu svakodnevno je veliki unatoč problemima s terminima u dvoranama kojih nemamo dovoljno. Ovom prilikom molim za strpljenje u nadi skorog završetka obnove “Lapovačke” dvorane i vraćanja trenažnog procesa u normalu”, poručuje predsjednik RK Spačva Vinkovci Mirko Mečić.

No, krenimo redom. Popularni “minići” 2010. i ml. te 2012. i ml. muški i ženski standardno dobro su odradili svoja natjecajna na čelu s trenerom Antonijom Šarićem.

Generacija 2004. koju vodi trener Marijan Horvat marljivo radi i sprema se za nadolazeću prvenstvenu utakmicu.

Odlične rezultate za nivo su podigli Mario Uglik i momčad 2006. i ml. koji su u kadetskom natjecanju u turnir sistemu imali 3/3.

U subotu, nešto ranije, “rukavicu” su bacili Ivan Gradečak i furiozno 2008-ogodište koji su u Đakovu uzeli 2/2 te stigli na seniorsku utakmicu te svim srcem bodrili svoju momčad i svoj grad.

Zahuktala se atmosfera u gradu na Bosutu , a iz Davora pokraj Save Slobodan Pekić i Antonio Rimac s RK Spačva Vinkovci 2 šalju +8 i nova dva boda koja drugu momčad Spačve drže u borbi za ulazak u 2.HRL. Okosnicu 2. momčadi čine mladići 2002. godište i mlađi te je pobjeda u Davoru odlična uvertira i za jedinstvenu prvu Hrvatsku kadetsku rukometnu ligu koju 2002. godište igra sljedeći vikend u Zagrebu.

Da sve bude kao u najboljem snu pobrinuli su se seniori u susretu sa sportskim rivalom iz Poreča. Igrali su odlično, momčadski, vođeni trenerima Josipom Mečićem i Slavišom Ignjić.

“Naša seniorska momčad je među najmlađim u ligi i neće biti tragedija ako se ne ukrcamo u doigravanje za prvaka, ali bio bi to veliki uspjeh i kruna za 70 godina kluba, koja se slavi ove godine. Borit ćemo se do kraja, dati sve od sebe, a naši najmlađi će biti naš zalog za budućnost” zaključio je predsjednik RK Spačva Vinkovci Mirko Mečić.

Izvor: RK Spačva Vinkovci