Odlična zabava priprema se u Iloku u dane blagdana sv. Vinka

Foto: Đuro Karalić

ILOK, Od 22. do 26. siječnja u sklopu proslave Vinkova posjetitelji će u Iloku imati prigodu uživati u obilju dobrog vina, hrane i odlične zabave, već prvi dan proslave započinju u lokalnim iločkim vinarijama dok će dan kasnije, 23. siječnja, pravu atmosferu napraviti (Ne)normalni Balašević tribute band u velikom šatoru u staroj jezgri.

U petak, 24. siječnja u velikom šatoru ljubitelje tambure svojim će izvedbama uveseljavati Tamburaši za dušu, dok će u gastro šatoru okupljene zabavljati Mokarski tamburaši. Ulaznica za gastro šator u petak iznosi 200 kn (za subotu 250 kn), a u cijenu je uključena neograničena konzumacija finih specijaliteta i butelja vina, navode organizatori.

Subota će također biti prepuna događanja, pa se nakon uživanja u tamburaškim stihovima svi mogu uputiti u staru jezgru gdje u podne počinje pokladni sajam, a dodatan doživljaj dat će čvarci, fiš paprikaš, lovački i mesni specijaliteti, šaran na rašljama, fina iločka vina te razne tradicijske rukotvorine koje će se moći kupiti. Vlasnici prekrasnih konja, obučeni u tradicionalne slavonske košulje i prsluke, prošetat će iločkim ulicama i pozdraviti sve one koje tamo zateknu. U 17 sati slavlje se nastavlja u Caffe baru Prestige uz live glazbu Damira Vunuka. Damir će nastaviti s pjevanjem i u velikom šatoru u 20 sati. Vrhunac večeri započinje u 22 sata kada će u gastro šatoru biti veliki koncert Sinova, etno-pop benda koji se donedavno zvao Sinovi ravnice. Najpoznatiji su po pjesmi „Dođi u Vinkovce“, a u rujnu su izdali pjesmu ‘Moja mala’, moderniju i urbaniju od svih pjesama prije, koja već nakon prvog slušanja uđe u uho i ne izlazi iz glave cijeli dan.

Vinkovo će službeno završiti u nedjelju, 26. siječnja od 12 sati tradicionalnim doručkom i druženjem u vinogradima Vinarije TRS na Radošu. Nedjelja je ipak idealan dan za prepričavanje dojmova od prethodnih dana.

Sve informacije oko Vinkova mogu se pratiti na Facebook stranici Vinkovo u Iloku. (www.facebook.com/vinkovoilok).