Od 5. do 13. rujna bit će održan 27. Festival glumca, grad domaćin Vukovar

Foto: hrt.hr

ZAGREB, Od 5. do 13. rujna u gradovima Vukovarsko-srijemske županije održat će se 27. Festival glumca, a grad domaćin je Vukovar, najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj danas u Zagrebu na kojoj je još rečeno kako će festival u vukovarskom Hrvatskom domu otvoriti predstava “Dekorater” Nine Kleflin i Kazališta Lectirium iz Zagreba.

“Festival se trebao održati u svibnju kada je već bio kraj ‘prve korone’, sada smo u sličnoj situaciji, ali smo potpuno spremni s epidemiološkim mjerama i želimo svojim primjerom pokazati kako bi uopće kazalište trebalo izgledati ubuduće”, kazao je Joško Ševo, predsjednik Festivalskog vijeća.

Bit će izvedeno ukupno 15 predstava prošlogodišnje  hrvatske  kazališne produkcije, a o nagradama će odlučivati Ocjenjivački sud u kojem se nalaze Branka Cvitković, Pere Eranović i Vjekoslav Janković.

Dodijelit će se nagrade četiri ravnopravne Nagrade Fabijan Šovagović za  najbolja glumačka ostvarenja, jedna Nagrada Ivo Fici za najbolje glumačko ostvarenje mladog glumca do 28 godina, jedna Nagrada Nada Subotić za najbolje glumačko ostvarenje mlade glumice do 28 godina, jedna Nagrada Nevenka Filipović za najbolje lutkarsko glumačko ostvarenje ili glumačko ostvarenje u predstavama za djecu i mlade, jedna NagradaVanja Drach za najbolju predstavu u cjelini te jedna Nagrada Zvonimir Torjanac za svekoliki umjetnički i društveni doprinos kazališnoj umjetnosti na Festivalu glumca i jedna Nagrada Ivo Gregurević za izniman doprinos Festivalu glumca i glumačkom pozivu.

Dodjela nagrada i priznanja ovogodišnjeg Festivala glumca održat će se 13. rujna u  Gradskom muzeju Vukovar.