Od 12. do 14. travnja u Vinkovcima 23. Sajam zdravlja posvećen ranom razvoju djece

Foto: Pixabay

VINKOVCI, Jedna od najznačajnijih sajamskih manifestacija u Vukovarsko-srijemskoj županiji, vinkovački Sajam zdravlja ove će se godine održati od 12. do 14. travnja sa središnjom temom: Platforma ulaganja u rani razvoj djece –značaj predškolskog obrazovanja.

Edukacija, razvijanje zdravih životnih navika, poboljšanje i promicanje zdravlja temeljne su odrednice te sajamske manifestacije posvećene povezivanju zdravstvenog i nezdravstvenog sektora, struke i osoba koje neposredno rade na očuvanju i promicanju zdravlja kroz razmjenu znanja, iskustava, vještina i ideja.

Tradicionalno, organizatori Sajma zdravlja, koji se ove godine održava po 23. puta, su Grad Vinkovci, Vukovarsko-srijemska županija i Hrvatska mreža zdravih gradova uz pokroviteljstvo Ministarstva zdravstva.

“Vinkovački Sajam zdravlja jedan je od tri najvažnija događaja koje organizira Hrvatska mreža zdravih gradova, a od svojih početaka do danas bio je i ostao mjesto susreta osoba koje se zauzimaju za očuvanje, promicanje i unaprjeđivanje zdravlja, kvalitete života pojedinca i zajednice”, kaže koordinatorica 23. Sajma zdravlja Mandica Sanković dodajući kako je prošlogodišnje izdanje sajma posjetilo više od 10.000 posjetitelja koji su osim posjeta izložbenom dijelu sajma, imali prigodu i poslušati niz zanimljivih predavanja, biti nazočni promocijama i drugim događajima u sklopu eduativnog dijela Sajma zdravlja, koji i ove godine nudi obilje programa.

Bit će tako održan niz okruglih stolova, seminara i edukacija za medicinske sestre, psihologe i psihijatre, socijalne radnike, veterinare, inžinjere šumarstva i drvne tehnologije, novinare te građanstvo, Festival robotike Vinkovci 2019., Državno kup natjecanje kuhara “Zlatna jabuka”, a govorit će se i o klimatskim promjenama i kako se one održavaju na ljude i poljoprivredu, aktualnoj eneregetskoj tranziciji istočne Slavonije i brojnim drugim temama, pri čemu posebice treba izdvoji tradicionalni Forum zdravih gradova i županija, koji će se održati u petak, 12. travnja nakon svečanosti otvorenja Sajma zdravlja, a u sklopu kojega će se raspravljati o implementaciji Zakona o zdravstvenoj zaštiti u sustavu primarne zdravstvene zaštite.