U obnovu hotela Slavonija GEM uložio 16 milijuna kuna vlastitih sredstava

Foto: tripadvisor.com

VINKOVCI, Vinkovački hotel Slavonija, urezan u sjećanja mnogih naraštaja Vinkovčana koji su tom zdanju od 1980. godine kada je hotel otvoren, proveli brojne ugodne večeri, proslave, vjenčanja i maturalne zabave, ovih je dana kategoriziran s tri zvijezdice kojima su nagrađena velika ulaganja tvrtke GEM, vlasnika Ivana Cvitkovića proteklih godina u taj hotel u čijim je podrumima, tijekom gradnje 70-tih godina prošloga stoljeća, pronađena i čuvena prapovjesna posuda za koju je naknadno istraživanjima utvrđeno da predstavlja najstariji indoeuropski kalendar.

“Sama obnova hotela Slavonija do sada je stajala oko 16 milijuna kuna, financirana je vlastitim sredstvima bez kredita, za obnovu su odabirani lokalni dobavljači i izvođači, te su upotrebljavani najkvalitetniji hrvatski proizvodi i materijali za sve što se moglo”, poručuju iz uprave tvrtke GEM.

Lokalni izvođači bili su angažirani i na samoj gradnji hotela Slavonija, od projektne dokumentacije koju je izradio nekadašnji vinkovački Tehnoprojekt do građevinskih radova u izvedbi stručnjaka i radnika još jedne bivše vinkovačke tvrtke, Graditelja, a u gradnji i opremanju su svoj doprinos dali i djelatnici nekadašnjeg Metala. Bila su to zlatna vremena hotela Slavonija i tadašnjeg poduzeća koje je upravljalo hotelom koje je trajalo sve do Domovinskog rata nakon kojega hotel gubi na prepoznatljivosti jer su izostala potrebna ulaganja. Vinkovačka tvrtka GEM koja u vlasništvu ima u Vinkovcima i hotel Gem (prvi privatni hotel u Vukovarsko-srijemskoj županiji), 2011. godine kupila je zapušteni hotel Slavonija, u fazi kad je izgubio kategoriju hotela. Od tada pa sve do prošle godine trajala je obnova hotela od podruma do krovišta, zamijenjene su elektroinstalacije, vodo instalacije, postavljen je novi klimatizacijski sustav, sa zidova su skinute razne oplate, stavljena nova stolarija, kupaonice su obnovljene novim instalacijama, pločicama i sanitarijama, sobe namještene novim krevetima i wellness medicinskim antialergijskim madracima, LCD TV 81 cm, minibarovima, obnovljena su stubišta, recepcija, holovi, garderobe, sanitarije za goste, kuhinja, skladišta, kongresna dvorana, restoran i ostali prateći sadržaji.  Obnovljen je i proširen kongresni centar koji se sastoji od pet dvorana.

“Opremanje hotela vođeno je politikom najbolje kvalitete, stoga hotel u velikom broju segmenata pruža viši standard od kategorije tri zvjezdice, a slavonski buffet doručak s hranom domaćih OPG-a gosti ocjenjuju najboljim u Hrvatskoj. Lokalno želimo Vinkovcima ponuditi najbolje mjesto za druženja, obiteljske svečanosti, diplomatske i poslovne skupove, podizati domaću gastro ponudu i razvijati lifestyle evente te Vinkovce pretvoriti u regionalnog lidera MICE (kongresnog) turizma sa slavonskim potpisom, nacionalno pozicionirati kao atraktivnu MICE destinaciju, kvalitetno, autohtono i prepoznatljivo raditi 365 dana godišnje.  Sinergijom kapaciteta hotela Slavonija i Gem nudimo smještaj za 350 osoba, uz ostale hotele u gradu s malom međusobnom udaljenošću, možemo tržištu već sada ponuditi kvalitetan smještaj za više od 600 osoba”, poručuju iz GEM-a.

Također najavljuju nova milijunska ulaganja u hotel Slavoniju kao i hotel Gem.

„Trenutačno smo u fazi izrade idejnog rješenja dogradnje novog bloka hotela Slavonija koji će na cca 4.200 m2 prostora sadržavati 30-40 novih soba kategorije 4*, novi kongresni centar kapaciteta cca 400 mjesta sa najsuvremenijom kongresnom infrastrukturom u regiji, te planiramo od sadržaja dodati i wellness centar, a planovi proširenja kapaciteta Gema također su aktivni”, poručuju iz ove hotelijerske tvrtke napominjući kako uspjeha ne bi bilo bez kvalitetnih ljudi i oformljenog profesionalnog hotelskog tima koji može odgovoriti izazovima MICE turizma, a i sama direktorica hotela Slavonija Kristina Dukanović nositelj je CCMEP certifikata (Certified Croatian Meetings and Events Professional) pri Hrvatskoj udruzi profesionalaca kongresnog turizma.

Ponosni smo na odlične timove naših hotela i činjenicu da nas najbolji radnici izabiru za poslodavca. Kontinuirano ćemo ulagati u edukacije i stvarati stimulativne uvjete rada i profesionalnog razvoja, zaključno poručuju iz GEM-a.

.