Obnovljena ulica SR Njemačke kao i Bogdanovačka ulica

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Završeni su radovi na sanaciji Bogdanovačke ulice, na koju se nadovezuje Trg Drvena Pijaca te Ulica SR Njemačke, koje je tim povodom obišao gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima i izvođačima radova. Tom prilikom je rečeno kako je Bogdanovačka ulica jedna od frekventnijih ulica Sajmišta te da je sada u potpunosti obnovljena. U sklopu radova izgrađeni su nogostupi, hortikulturno je uređen okoliš te je na dijelu Trga Drvena Pijaca izvedena sanacija i modernizacija novim LED svjetiljkama, a prometnica je obnovljena u ukupnoj duljini od 1. 200 metara. Ukupna vrijednost projekta iznosi 3,9 milijuna kuna uz sufinanciranje Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara.

U Ulici Savezne Republike Njemačke uređena je cesta s potpunom novom kolničkom konstrukcijom, sanirani su nogostupi te uklopljeni kolni prilazi uz novu vertikalnu i horizontalnu signalizaciju. Projekt vrijednosti preko 1,1 milijun kuna i zajednički su ga financirali Grad Vukovar i Fond za obnovu grada Vukovara.

Radove su zajedničkom suradnjom izvodile gradske tvrtke Komunalac d.o.o. i Vodovod grada Vukovara.

„U tijeku su pojačana ulaganja u gradsku četvrt Sajmište koja se svojim izgledom i kvalitetom svakim danom približava razini ostalih gradskih četvrti. Obnova ovih ulica bila je zaista neophodna s obzirom na njihovo stanje, ali i broj ljudi koji njima gravitiraju. Radove na Bogdanovačkoj ulici iskoristili smo kako bi u prvoj fazi sanirali i dio Ulice SR Njemačke, a građanima pružili kvalitetnije i sigurnije prometnice“, rekao je Penava.

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček kazao je kako je dio prometnica na Sajmištu, poput ulica SR njemačke, Duge i Bogdanovačke, trebao biti realiziran uz Program Vlade RH ali i da gradske vlasti nisu dočekale tako da je se Grad Vukovar u sanaciju upustio samostalno.

„Grad Vukovar za svoj cilj uvijek ima poboljšati kvalitetu života i sigurnost svih onih koji žive i prometuju ovim ulicama“, rekao je Pavliček.