Obnova Bošnjaka primiče se kraju, radi se unatoč vrućinama

Foto: Civilna zaštite

Na zahtjev županijskog stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije, Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a RH dostavilo još 5 stambenih kontejnera na područje općine Bošnjaci za smještaj stanovnika čije su kuće stradale u nevremenu.

Kontejneri su dostavljeni iz Ravnateljstva za robne zalihe.

Iz Županijskog centra 112 Vukovar izvijestili su kako je do sada popisano i izdano 98 posto potvrda za stradale stambene objekte, na pokretninama je zaprimljeno 118 (automobili, traktori, kombajni i slično), a za štete u poljoprivredi 119 odštetnih zahtjeva.

Tijekom jučerašnjeg dana s ulica je odvezeno 1418 kubika građevinskog šuta. Djelatnici Općine izdali su 200 potvrda za podizanje građevinskog materijala.

U funkciji je kompletna mreža Hrvatske elektroprivrede te tijekom jučerašnjeg dana električna energija puštena u 20 objekata, što znači da od ukupnih 1450, električnu energiju trenutno ima 1306 kućanstava.

Angažirane su i dvije policijske ophodnje za regulaciju prometa, s ciljem jednostavnije organizacije odvoza šuta i otpadnog građevinskog materijala, stoji u izvješću Županijskog centra 112 Vukovar uz napomenu kako na obnovi i dalje radi 96 pripadnika Hrvatske vojske.