Obilježeno 60 godina djelovanja Odjela pedijatrije vukovarske bolnice

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Stručnim predavanjima danas je u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici „Dr. Juraj Njavro“ u Vukovaru obilježeno 60 godina od osnutka Odjela pedijatrije u ovoj bolnici. Prema riječima voditeljice Odjela pedijatrije dr. Željke Nakić Merki Odjel pedijatrije u vukovarskoj bolnici osnovan je još 1963. godine. Danas, 60 godina poslije, u sklopu Odjela pedijatrije radi odjel neonatologije, rodilište, opća i hitna pedijatrijska ambulanta, a kako je rekla u razvijaju je i poliklinički dio s neonatološkom, alergološkom i neuropedijatrijskom ambulantom.

Govoreći o Odjelu Nakić Merki kaže kako na ovaj bolnički odjel dolaze djeca ne samo iz Vukovara i okolice nego i cijele Vukovarsko – srijemske županije ali i isto tako mali pacijenti i iz Osječko – baranjske županije i Brodsko – posavske županije.

“I naše rodilište bilježi porast poroda unazad nekoliko godina. Iako to nisu brojke kao nekada bilježimo oko 450 poroda svake godine s blagom tendencijom rasta nama puno znači”, istaknula je Nakić Merki.

Kao najveći problem istaknula je nedostatak pedijatara jer ih je sada na odjelu samo pet ali u potrazi za novim pedijatrima raspisuju natječaje i pozivaju sve kolege i mlade na specijalizaciju ili pak gotove specijaliste da im se priključe. Kada je riječ o bolničkoj opremi kaže kako su zadovoljni s obzirom da su proteklih godina na ovome odjelu proveli nekoliko projekata vezano uz nabavu opreme, a i dalje se javljaju na natječaje kako bi se opskrbili onime što im je potrebno.