Obilježena obljetnica osnutka vukovarske podružnice Hrvatske matice iseljenika

Foto: www.hrv.hr

VUKOVAR, Dodjelom zahvalnica zaslužnim građanima i članovima te skupom koji je održan u Pastoralnom centru sv. Bone svečano je obilježena 15. obljetnica osnutka vukovarske podružnice Hrvatske matice iseljenika.

„Hrvatska matica iseljenika djelujeveć gotovo 70 godina, a u tom radu nastali su mnogobrojni programi koji okupljaju Hrvate širom svijeta. Neizostavna je izvrsna suradnja s Gradom Vukovarom, koji nam je na naš zahtjev odmah ustupio prostor za naš rad“, rekao je ravnatelj Hrvatske matice iseljenika Mijo Marić koji je ukazao i na značaj i važnost Vukovara u radu vukovarske podružnice.

Voditelj vukovarske podružnice Hrvatske matice iseljenika Silvio Jergović kazao je kako ova podružnica surađujesa svim institucijama, gradovima i županijama. Napomenuto je i kako je vukovarska podružnica Hrvatske matice iseljenika jedna od pet podružnica u Hrvatskoj. Uz Vukovar ostale podružnice nalaze s eu Splitu, Rijeci, Puli i Dubrovniku.  

U sklopu obilježavanja obljetnice otvoren je i novi ured vukovarske podružnice, a razgledana je i izložba o radu vukovarske podružnice Hrvatske matice iseljenika.

Izvan Republike Hrvatske živi oko 3,5 milijuna Hrvata i njihovih potomaka.