Obilježen Svjetski dan voda uz obećanje da će mještani Komletinaca uskoro piti zdravu vodu

Foto: Ilustracija Pixabay/Member for 5 months

VUKOVAR, U Palači Srijem u Vukovaru u srijedu je u sklopu obilježavanja Svjetskog dana voda potpisan ugovor u radovima na izgradnji cjevovoda kojim će mještani Komletinaca biti  priključeni na jedinstveni vodoopskrbni sustav grada Otoka.

Ugovor su potpisli generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đurković i direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije Dražen Milinković u nazočnosti ministra zaštite okoliša i energetike Slavena Dobrovića.

“U nekoliko tjedna će se kvaliteta vode u Komletincima za nekoliko puta popraviti što se tiče razine arsena jer će se cjevovodom spojiti Otok i Komletinci, a što se tiče spoja sa Ragionalnim vodovodom istočne Slavonije koji crpi vodu iz izvorišta u Sikirevcima za to će biti potrebno izvjesno vrijeme, ali ne više o jedne godine”, kazao je Dobrović.

Direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije Dražen Milinković najavio je kako će se u Otoku bušiti još jedan zdenac kako bi se i tijekom ljeta osigurale dostatne količine vode za Otok i Komletince.

“Da bi doveli regionalni vodovod do Otoka i Komletinaca potrebno je osigurati oko 15 milijuna kuna, a riječ je o investiciji koja se može financirati iz EU fondova”, kazao je vukovarsko-srijemki župan Božo Galić izrazivši zadovoljstvo što je pronađeno rješenje za opskrbu pitkom i zdravom vodom mještana Komletinaca.

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana voda u Vukovaru je otvorena i novouređena šetnica i obaloutvrda uz rijeku Dunav.