Obilježen Svjetski dan multiple skleroze

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Promotivnom kampanjom pod nazivom “Ja sam više od MS-a!” članovi Društva multiple skleroze Vukovarsko – srijemske županije u centru Vukovara razgovarali s građanima i dijelili im propagandni materijal povodom obilježavanja Svjetskog dana multiple skleroze. Predsjednik Društva Zoran Oljača istakao je kako je cilj kampanje, koju provode u suradnji s drugim društvima, osvijestiti javnost o ovoj bolesti.

“Društvo trenutno broji 96 članova iako je pretpostavka da je broj oboljelih na našem području veći. U Hrvatskoj je oko 7.000 oboljelih. Cilj Društva je da im olakšamo svakodnevne aktivnosti tako da organiziramo različite tematske radionice i besplatan prijevoz na preglede”, rekao je Oljača.

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Josip Paloš podržali su današnju kampanju posvećenu Svjetskom danu multiple skleroze.

“S Društvom multiple skleroze imamo dobru suradnju kao i potrebu borbe protiv predrasuda kada su u pitanju osobe oboljele od ove bolesti te njihovo prihvaćanje u zajednicu”, rekao je Sušac.