Obilježen Međunarodni dan mladih

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Povodom Međunarodnoga dana mladih Europski dom Vukovar (EDVU), PRONI centar za socijalno podučavanje/Ured Vukovar i Mirovna grupa mladih Dunav (YPGD) predstavili su nadolazeće aktivnosti namijenjene mladima i radu s mladim osobama. Bila je ovo prilika i da se predstavnici udruga osvrnu i na rad u novonastalim situacijama tijekom 2020. godine.

„Ova godina je drugačija, posebna i specifična tako da smo tijekom godine bili prinuđeni kreirati neke nove aktivnosti ali i koristiti virtualni prostor. Nastaviti ćemo na isti način i u nastavku godine“, rekla je izvršna direktorica Europskog doma Vukovara Dijana Antunović Lazić.

Dodala je kako do kraja godine planiraju održati Vukovarsku konferenciju na kojoj će biti riječi o ulozi mladih u lokalnoj zajednici, njihovom životu, problemima, željama… Tijekom epidemije korona virusa krenuli su s Zoom pričaonicama s kojima će nastaviti i dalje, a u planu je i pokretanje Eramus + projekta kojega provode u suradnji s Gimnazijom Vukovar i partnerima iz 5 europskih država. U sklopu toga projekta profesori iz tih država sudjelovati će u nastavi ako to uvjeti budu dozvoljavali.

„Želimo mladima poručiti da ostanu svoji i misle svojom glavom kao i da se aktiviraju i angažiraju u svojim lokalnim zajednicama ali i šire. Mlade je teško motivirati ali naše 20-godišnje iskustvo pokazuje da se to može. Treba im pristupiti individualno i ponuditi opcije i sadržaje koji njih interesiraju“, rekla je Antunović Lazić.