Obilježen Dan Vukovarskih branitelja

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Predstavnici šest braniteljskih i stradalničkih udruga, koje djeluju u okviru Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata Grada Vukovara 2003., polaganjem vijenaca na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata obilježili Dan Vukovarskih branitelja.

„Ovaj datum odabrali smo prije 6 godina. Koordinacija udruga koja je tada brojala 14 članova donije je odluku da se ovaj dan proglasi Danom vukovarskih branitelja. Danas su se okupili članovi iz 6 udruga koje su još uvijek članice Koordinacije osnovane 2003. godine. Ne želimo nikakvo politikanstvo, nego samo da se cijela Hrvatska prisjeti što se s Vukovarom počelo događati na današnji dan“, rekao je predsjednik Koordinacije Zdravko Komšić.

Vijence su položili i svijeće upalili ispred ministarstva branitelja Stjepan Sučić, pomoćnik ministra, članovi Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara 2003. i izaslanstvo Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar.

Predsjednik Udruge branitelja Vukovar ’91. Ivo Kovačić rekao je kako je situacija među braniteljima i braniteljsko-stradalničkim udrugama u Vukovaru takva kakva jeste te da je došlo do raspadanja na dvije opcije. Tako su od 14 udruga koje su prije šest godina donijele odluku da se Dan vukovarskih branitelja obilježava 24. kolovoza na obilježavanju bili predstavnici šest udruga. Preostale Dan Vukovarskih branitelja obilježavaju 10. ožujka.