Obilježen Dan hitne pomoći

hitna, pomoć, obljetnica, vinkovci
Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, U organizaciji Hrvatske udruge djelatnika hitne medicinske pomoći u hotelu “Slavonija” obilježen je Dan hitne pomoći u RH, a sudionike i goste pozdravio je predsjednik Hrvatske udruge djelatnika hitne medicinske pomoći Danijel Šota.

“Problema je puno i teško ih je sve nabrojiti. Doktori, medicinske sestre i tehničari odlaze, i s područja hitne službe, ali i cijelog zdravstvenog sustava. Sada opet najavljuju reorganizaciju hitne službe, a koje neprestano radimo od 2001. godine i bojimo se da sve ne ode u krivom smjeru”, kazao je Danijel Šota.

Po njegovim riječima, projekt koji postoji iz 2011. godine o reorganizaciji hitne pomoći bio je dobar, ali je ostao ležati u nečijoj ladici.

“Organizacijski dio nam je loš. Odljev nam je prevelik i boijmo se da ćemo doći u godine u kojima nećemo moći pravilno i učinkovito reagirati. Sada nam pokušavaju nametnuti model po kojem bi liječnici opće prakse nadoknađivali nedostatak liječnika hitne medicine, a to je nemoguća misija i mi smo protiv toga”, upozorio je Šota.

Svečanosti su osim djelatnika hitne službe Vukovarsko-srijemske županije nazočili i djelatnici hitnih službi Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Zagrebačke, Zadarske i Šibensko-kninske županije uz Josipa Dabru zamjenika župana Vukovarsko-srijemske županije i Davida Vlajčića pročelnika Upravnog odjela za zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije.