Obilježen Dan grada Otoka

Foto: Đuro Karalić

OTOK, Polaganjem vijenaca podno spomenika poginulim braniteljima u gradskom središtu te svečanom sjednicom Gradskog vijeća na kojoj su zaslužnima dodjeljene gradske nagrade, danas su građani Otoka obilježili Dan grada.

„Od 2006. godine kada smo dobili status Grada do danas, uistinu možemo reći da smo napravili veliki napredak. Otok je postao administrativno središte ovog dijela naše županije, postao je kulturno, društveno, a možemo i reći gospodarsko središte. Danas bilježimo projekte u vrijednosti od 238 milijuna kuna, a to je dokaz jedne pametne i dobro organizirane ekipe i to je put kako trebamo razvijati sve općine i gradove u našoj županiji.“, poručio je u govoru otočki gradonačelnik Josip Šarić.

Izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, ministar državne imovine Mario Banožić ustvrdio je kako je Vlada na vrijeme uvidjela je da je u razvoju jedinica lokalnih samouprava, pogotovo manjih gradova i sredina poput Otoka koji su imali slabe proračune, najveći problem centralizacija.

“Poreznom reformom ponovno su se napunili proračuni jedinica lokalne samouprave, gradovi i općine su živnuli i to je put kojim trebamo ići i dalje”, rekao je ministar Banožić.

Obilježavanju Dana grada Otoka nazočn je bio i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić koji je pohvalio rad otočke gradske uprave rekavši kako je ona primjer da se u sinergiji s županijskom i državnim tijelima može puno toga učiniti za boljitak građana.

“Želimo svi skupa ići naprijed i tome težimo. Kroz nove projekte moramo osigurati budućnost ovom kraju i drugim područjima naše županije”, kazao je župan Galić.

Svečanosti su nazočili i brojni drugi gosti među kojima i počasni građanin Otoka, Vladimir Šeks.

Građani Otoka Dan grada proslavljaju u spomen na 13. srpnja 2006. godine i odluku Hrvatskog sabora kojom je tadašnjoj Općini Otok dodijeljen status grada.