Humanitarna akcija Grada Vukovara za narod Ukrajine

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Vukovar i Grada Vukovara organizirana je humanitarna akciju za obitelji iz Ukrajine, a koji su smješteni na području Vukovara. S namjerom pružanja pomoći u teškim vremenima, ali i uljepšavanja uskrsnih blagdana, Grad Vukovar i GDCK Vukovar je za izbjeglice iz Ukrajine s područja Vukovara osigurao prigodne prehrambene pakete, a za najmlađe i pakete sa slatkišima.

“Grad Vukovar kroz provođenje niza mjera nastoji pomoći izbjeglom narodu Ukrajine koji se nađu na području Vukovara. U suradnji s gradskim ustanovama u kulturi, kao i sportskim klubovima, svim Ukrajincima koji to žele, omogućeno je besplatno korištenje njihovih usluga, a isto ćemo učiniti i po pitanju korištenja gradskih bazena. Grad Vukovar svojevremeno je pozvao građane Vukovara da u okviru svojih mogućnosti pomognu narodu Ukrajine koji se nađu u Vukovaru, a apelirali smo i na Vladu RH i nadležno ministarstvo da se, ukoliko se za to ukaže potreba na raspolaganje stavi Hostel Zagreb“, rekao je zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac koji je uručio poklon pakete.

Ravnatelj Gradskog društva Crveni križ Vukovar Vlatko Glavaš rekao je kako u je drago da zajedno s Gradom Vukovarom provode ovu lijepu humanitarnu akciju za ukrajinske obitelji.

“Trenutno u Vukovaru brojimo 16 obitelji u kojima je 18 djece. Na ovaj način smo im odlučili uljepšati boravak u Vukovaru, ali i nadolazeće blagdane”, rekla je Glavaš.

Tajnica Ukrajinske zajednice Republike Hrvatske Marija Semenjuk Simeunović kazala je kako se raseljene osobe iz Ukrajine u Vukovaru, Vukovarsko – srijemskoj županiji kao i općenito u Hrvatskoj osjećaju dobrodošlo.

“Pokazali smo veliku solidarnost, posebice jer smo i sami prošli ratne strahote prije 30 godina. Ukrajinske udruge u cijeloj RH, kao i one na području grada Vukovara kroz svoje programe žele ukrajinski narod maksimalno uključiti i integrirati u društvo“, kazala je Semenjuk Simeunović.