Obilježen Dan grada Otoka, zaslužnima uručena priznanja

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća u Otoku je danas obilježen Dan grada, a u ime predsjednika Vlade događaju je nazočan bio ministar obrane Mario Banožić istaknuvši u prigodnom obraćanju kako je Otok najmlađi grad u Republici Hrvatskoj, ali i jedna uspješna priča.

„Grad Otok je primjer kako osmišljeni razvojni projekti na lokalnoj razini donose pozitivne iskorake. To je sredina koja je uspješna u povlačenju sredstava iz Europskih fondova, ali je i pojačana kontinuiranim aktivnostima Vlade Republike Hrvatske u okviru Projekta Slavonija, Baranja i Srijem“, rekao je ministar Banožić.

Izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i saborski zastupnik Mario Kapulica u ovoj je prigodi čestitao građanima grada Otoka njihov Dan pohvalivši poduzetničku klimu grada i njegovih stanovnika posebice hrvatskih branitelja koji su podnijeli ogromnu žrtvu u Domovinskom ratu, ali i pridonijeli unaprjeđenju kvalitete života i rada ovog dijela Hrvatske.

„Zajedništvo, suradnja i sinergija koju Grad Otok ima dugi niz godina s drugim tijelima državne i javne uprave te Vladom Republike Hrvatske pokreće nas da kao najmlađi grad u Hrvatskoj nastavljamo jačati razvojne projekte na gradskoj i lokalnoj razini“, rekao je gradonačelnik Otoka Josip Šarić.

Uručena su i priznanja zaslužnim građanima, udrugama i institucijama.

MORH/Đ.K.