Obilježen Dan antifašističke borbe

VUKOVAR, Povodom dana antifašističke borbe danas je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava položio vijenac podno spomen obilježja na Trgu žrtava fašizma i tako odao počast stradalima tijekom fašističkog režima.

„Osudili smo fašistički režim koji je bio veliko zlo ali s jednakom osudom osuđujemo i komunizam koji je bio jednako totalitaristički režim koji je također građanima nanio veliko zlo“, rekao je Penava dodajući kako ne smijemo dozvoliti da se komunizam provlači kroz antifašizam.

Dan antifašističke borbe danas su obilježili i članovi SDP-a koji su vijence položili u Vukovaru i Komletincima. Predsjednik vukovarskog SDP-a Goran Bošnjak podsjetio je tom prilikom kako njegova stranka tradicionalno polaže vijence u spomen na sve žrtve fašizma.

„Antifašizam je, kao i Domovinski rat, u temeljima Ustava Hrvatske i zaslužuje isti tretman“, rekao je Bošnjak.

Spomen obilježje na Trgu žrtava fašizma u Vukovaru podignuto je u spomen na 338 žrtava fašističkog terora prenesenih iz Dudika, 155 boraca 5. Vojvođanske brigade i 62 borca Crvene armije poginulih 8. i 9. prosinca 1944. godine u desantu preko Dunava i borbama za oslobođenje Vukovara.

IVAN MATIĆ