Obilježavanju Svjetskog dana turizma prigodno se pridružila i TZ grada Vinkovaca

Foto: Google

VINKOVCI, Obilježavanju Svjetskog dana turizma, koji se diljem svijeta obilježava na današnji dan, priključila se i Turistička zajednica grada Vinkovaca, koja je kao partner uključena u projekt “Vinkovačke jeseni u virtualnom arhivu”. A kako je tema ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana turizma „Turizam i digitalna transformacija“ u TZ grada Vinkovaca drže kako njihove aktivnosti kroz virtualne Vinkovačke jeseni i više nego prate navedenu temu.

“Unijeli smo gotovo tristo jedinica arhivske građe na temu „Vinkovačkih jeseni“ čiji smo posjednik, a projekt živi i dalje u suradnji sa zajednicom. Tako smo za sve posjednike vrijedne građe o Vinkovačkim jesenima odlučili otvoriti vrata ureda svakog prvog ponedjeljka u mjesecu od 16:00 do 18:00 sati kada će se u našem uredu prikupljati i obrađivati donesena građa, prikazivati do sada unesena, a nadamo se i otkrivati nepoznanice o lokacijama na kojima su pojedine fotografije napravljene, kao i ljudima na njima. Tema je isključivo manifestacija „Vinkovačke jeseni“. Pozivamo ovim putem sve zainteresirane da nam se pridruže u turističkom uredu Trg bana Šokčevića 4 već u ponedjeljak 1. listopada u 16:00 sati”, poručuju iz TZ grada Vinkovaca.

Projekt “Vinkovačke jeseni u virtualnom arhivu” zajednički ostvaruju Udruga Vinkovački šokački rodovi, Turistička zajednica grada Vinkovaca, Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci, Državni arhiv u Vukovaru s ciljem čuvanja od zaborava mnogobrojnih dopisa, fotografija i drugih zapisa vezanih uz Vinkovačke jeseni te ih javnosti učiniti dostupnima.

Svjetski dan turizma, koji se svake godine obilježava 27. rujna, ove godine posvećen je temi “Turizam i digitalna transformacija” kojom se želi podići svijest o važnosti digitalih tehnologija u razvoju turizma.