Nuštarci zbog najavljenog zatvaranja pružnog prijalaza spremni i na prosvjede

Foto: M.V.

NUŠTAR, Predstavnici nuštarskih općinskih vlasti, predvođeni načelnikom Hrvojem Drinovcem te Inicijative građana Mlačuga izrazili su na konferenciji za novinare, održanoj danas u Nuštru, protivljenje zatvaranju pružnog prijelaza Mlačuge, na pruzi Vinkovci-Vukovar, čija bi elektrifikacija i modernizacija trebala započeti ovih dana, a kojom je predviđeno zatvaranje toga pružnog prijalaza.

“Želimo ukazati na probleme naših mještana ukoliko dođe do zatvaranja pružnog prijelaza Mlačuge i iskazati razočaranje što kao jedinica lokalne samouprave nismo uključeni u rješavane tog problema”, rekao je načelnik Hrvoje Drinovac.

Po njegovim riječima, zatvaranjem toga prijelaza, poljoprivredni strojevi morali bi ići na 700 metara udaljen prijelaz, ali državnom cestom Vinkovci-Nuštar-Vukovar kroz središte sela kojom, kako je upozoreno, dnevno prođe i do 11.000 vozila.

S Hrvatskim željeznicama Nuštarci žele iznaći rješenje problema zatvaranja prijelaza Mlačuge, a ako do dogovora ne dođe, spremni su na prosvjede.