Novinarke i novinari uživali u ljepotama općine Nijemci

NIJEMCI, Općina Nijemci i tamošnja turistička zajednica i ove su godine ugostili novinarke i novinare s područja Vukovarsko-srijemske županije koji su se odazvali pozivu Ogranka Hrvatskog novinarskog društva u toj županiji na zajedničko druženje na području te srijemske općine.

S do sada realiziranim projektima te planovima u razvoju općine, novinare je upoznao načelnik općine Nijemci Ivica Klem dok je o turističkim potencijalima govorio direktor Turističke zajednice Nijemci Martin Božanović, posebno istaknuvši Centar za promatranje ptica na Sopotcu koji privlači sve više turista.

“Cilj toga projekta je razvoj turizma te poticanje i oživljavanje malog i srednjeg poduzetništva, koja će, u općini se nadaju, dovesti i do otvaranja novih radnih mjesta”, kazao je načelnik Ivica Klem.

Hrvatsko društvo za zaštitu prirode i ptica zabilježilo je 87 autohtonih vrsta ptica na tom području tijekom godine dana. Karizmatične vrste poput crne rode, orla štekavca i pupavca omiljene su među turistima. Mnoge od njih priliku za za vijdjeti imali su i novinari koji su se provezli Bosutom brodom “Sveta Katarina” od Nijemaca do Spotca i natrag, uživajući u prekrasnoj prirodi i mirnoći te slavonske rijeke te bogatoj flori i fauni.

Smješteno u blizini šume, okruženo oranicama, salašima i rijekom Bosut, izletište Sopotac idealno je mjesto za bijeg od svakodnevnog života i za odmor u prirodi i zbližavanje sa prirodom. Posjetiteljima se pruža i mogućnost bicikliranja na biciklima u vlasništvu općine Nijemci, a u planu je provedba i novih projekata koji bi općini Nijemci dali konačnu turističku prepoznatljivost i izvan granica Vukovarsko-srijemske županije.

ĐURO KARALIĆ