Novih 180 oboljelih i jedna preminula osoba

Foto: Pixabay

U Vukovarsko-srijemskoj županiji od 385 testiranih osoba pozitivno je 180, a umrla je jedna osoba, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite.

Među novozaraženim osobama 45 ih je iz Vinkovaca, 38 iz Vukovara, 15 iz Ivankova, po devet iz Vođinaca i Županje, po pet iz Cerne i Privlake, četiri iz Andrijaševaca, po tri iz Cerića, Markušice, Mirkovaca, Otoka i  Rokovaca, po dvije iz Borova, Bošnjaka, Donjega Novog Sela, Gradišta, Iloka, Jarmine, Nuštra i  Retkovaca.

Po jedna novozaražena osoba je iz Babine Grede, Bogdanovaca, Bokšića, Đeletovaca, Gunje, Komletinaca, Korođa, Lipovca, Lovasa, Nijemaca, Novih Mikanovaca, Opatovca, Petrovaca, Podrinja, Soljana, Sotina, Strošinaca, Tordinaca i Trpinje.

Umrla je jedna osoba.

Od početka epidemije u Vukovarsko-srijemskoj županiji oboljelo je 27.530 osoba, od kojih je 26.247 izliječeno, a umrle su 433 osobe.

Trenutačno su na bolničkom liječenju 83 pacijenta, a u samoizolaciji je 749 osoba. Iz sustava zdravstva pozitivno je 58 djelatnika, a iz sustava obrazovanja 51 nastavnik i 254 učenika.