Nove provale u Vinkovcima, pronađen počinitelj nedavne provale u Lovasu

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Prema navodima PU vukovarsko – srijemske tijekom noći 11/12. veljače 2020. godine u Vinkovcima, Trg Cibalae,  provaljeno je u prostorije vinkovačkog trgovačkog obrta, iz kojeg je otuđeno više prehrambenih proizvoda. Materijalna šteta je nekoliko stotina kuna.

Također, prema do sada raspoloživim podacima, u istoj noći je provaljeno i u ugostiteljski objekt (pečenjarnicu), u Vinkovcima, Trg Cibalae, iz koje je otuđen novac iz blagajne te televizor. Materijalna šteta je nekoliko tisuća kuna.

Policija je pronašla i počinitelja teške krađe iz obiteljske kuće u Lovasu. Naime, poslije provedenih istraživanja kod 60- godišnjeg sumještanina je pretragom doma pronađeno više predmeta koji potječu iz krađe. Protiv 60-godišnjaka je podnesena kaznena prijava te je 12. veljače predan pritvorskom nadzorniku.  

Tijekom protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske zabilježeno je pet prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (cesta Vinkovci Županja, Ivankovo, Vukovar, Vinkovci i Strošinci).

„Za izdvojiti je i postupanje granične policije u Tovarniku koji su u ranim jutarnjim satima 12. veljače, pri izlaznoj graničnoj kontroli, utvrdili da je njemački 30-godišnji državljanin upravljao osobnim automobilom marke „BMW“ njemačkih registarskih oznaka za vrijeme zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole u prometu na cestama Republike Hrvatske. Uhićen je i protiv njega je podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Presudom Općinskog suda u Vukovaru, Prekršajni odjel, kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna te produženjem zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske na tri mjeseca“, stoji u redovitom policijskom izvješću.