Nova društvena igra “Mindrunnes Games” osmišljena u Vinkovcima

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, Od prije nekoliko tjedana na tržištu Vinkovaca, Slavonije pa i cijele Hrvatske pojavila se nova društvena igra koja nosi naziv „Mindrunner Games“. Radi se o novome proizvodi koji je nastao u Vinkovcima, a čiji je autor Nikola Jurica Krešić (31) iz Vinkovaca.

Govoreći o svojoj igri Krešić kaže kako je ovo broj jedan igra ne samo u Vukovarsko – srijemskoj županiji nego i u Hrvatskoj, odnosno da se radi o „table top“ igri koja se igra na stolu. Pojašnjava kako se „Mindrunner Games“ igra na ploči na stolu ali za razliku od ostalih sličnih igara koristi se i posebno izrađena aplikacija koja se učitava na nekom pametnom uređaju.

„Nakon što se igrač registrira on pitanja dobiva preko aplikacije. S točnim odgovorom igrač se potom kreće na posebno izrađenoj i dizajniranoj ploči. Kreće se sa startne linije, a cilj je što prije doći do vrha ploče, odnosno cilja. U isto vrijeme igrati mogu najmanje 2 osobe dok maksimalan broj nije definiran iako se preporuča najviše 16 igrača“, kazao je Krešić.

O kakvoj igrici se radi govori i podatak da u bazi igrice trenutno imaju oko 3.500 pitanja iz raznih oblasti. S početkom igre igrači mogu birati  lakšu, srednju ili tešku skupinu pitanja ili pak da ih se sve izmiješa. Rok za davanje točnog odgovora je 85 sekundi što je također moguće promijeniti. Postoje tu i razni dueli i niz drugih zanimljivosti radi koje je „Mindrunner Games“ sve popularnija kod igrača.

„Baza pitanja se stalno proširuje tako da igrač kada se registrira ne može dobiti pitanje na koje je već odgovorio. Inače, pitanja i odgovore tražimo po raznim enciklopedijama, a složena su tako da postoji samo jedan odgovor kako ne bi bilo greške. Imamo već spremno oko 2.000 novih pitanja, a mislim da će neka optimalna brojka biti oko 9.000 pitanja. Ona će jamčiti zanimljivu i dinamičnu igru za sve“, ističe Krešić dodajući kako je igra osmšljena i u cijelosti se proizvodi u Hrvatskoj.

Prepoznali su to i ljubitelji društvenih igara tako da se „Mindrunner Games“ već sada igra po cijeloj Hrvatskoj. Tu i nije kraj s obzirom da Krešić najavljuje da će do početka nove školske godine na tržištu se pojaviti i Junior verzija igre namijenjena djeci. U ovoj verziji pitanja će biti prilagođena djeci tako da će imati i edukativan karakter.

Igru možete naručiti putem naše Instagram i Facebook stranice, te web stranice https://mindrunner.games/