NK Sloga iz Štitara novi je član MŽNL Osijek – Vinkovci

Foto: www.facebook.com/Sloga Štitar

ŠTITAR, Iako je poslije završenoga natjecanja NK Sloga iz Štitara na kraju zauzela drugo mjesto ovaj klub, nedaleko od Županje, od iduće natjecateljske sezone igrati će Međužupanijsku nogometnu ligu Osijek – Vinkovci. Razlog tome je činjenica što je prvak 1. ŽNL Vukovarsko – srijemske NK Nosteria iz Nuštra odustala od natjecanja u MŽNL. Poslije odustajanja NK Nosterie pozivnica je poslana NK Slogi koja je prihvatila da iduće godine igra u MŽNL.

“U Štitaru će se po prvi puta u bogatoj klupskoj povijesti igrati međužupanijski nogomet. Nakon što je ekipa Nosterie iz Nuštra, koja je osvojila 1. mjesto u 1. ŽNL VS, odustala od prijave za natjecanje u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Osijek-Vinkovci za sezonu 23./24, čelnici lige i naš ŽNS VS su uputili poziv za sudjelovanjem NK Slogi Štitar kao drugoplasiranoj ekipi 1. ŽNL VS. Rok za prijavu je bio svega 2 dana. Nakon razgovora s igračima, trenerom i navijačima, uprava kluba donijela je odluku da se prihvati poziv za sudjelovanjem u viši rang natjecanja. Odluka nije bila laka jer nas očekuju dodatni organizacijski, sportski i financijski izazovi. Liga je vrlo zahtjevna i kvalitetna te broji 18 klubova. U svega dvije godine rada nove uprave kluba postigli smo povijesni uspjeh u vrlo zahtjevnim uvjetima za rad.

Čestitke prije svega igračima i treneru koji su rezultatima na terenu omogućili upravi da donese povijesnu odluku za naš klub. Hvala svim navijačima, volonterima, sponzorima i donatorima koji prepoznaju i pomažu rad kluba. Naravno, zahvaljujemo se Općini Štitar bez čije podrške ne bi bili u mogućnosti ostvarivati rezultate koje trenutno postižemo.

Jedna zanimljivost za kraj. Naš trener-igrač Mato Lukačević ponovio je uspjeh koji je postigao u sezoni 14./15. kada je također kao trener-igrač sa Šokadijom iz Babine Grede, tada kao prvak 1. ŽNL VS, ušao u ovaj rang natjecanja. Svaka čast”, stoji u obavijesti koja je objavljena na Facebook stranici NK Sloge.