NK Sloga iz Štitara jesenji prvak 1.ŽNL

Foto: NK Sloga (Š)

VINKOVCI, Poslije 15 odigranih kola prošloga vikenda završen je jesenji dio prvenstva u 1. ŽNL Vukovarsko – srijemske županije. Po malo iznenađujuće, ali prema prikazanome tijekom prvoga dijela prvenstva zasluženo, jesenju titulu osvojila je momčad NK Sloge iz Štitara. Momčad je pokazala kako jednako dobro igra i u gostima i kući te je odlično popunjena na svim mjestima.

Momčad iz Štitara epitet jesenjeg prvaka osvojila je gostujućom pobjedom u Trpinji s kojom su pretekli do tada prvoplasiranu momčad NK Mladosti iz Vođinaca koja je u derbiju kola na domaćem terenu izgubila od NK Nosterije iz Nuštra. Po svemu sudeći na proljeće nas očekuje više nego zanimljiva borba za prvo mjesto gdje će se najveća borba voditi upravo između Sloge, Mladosti i Nosterije. Iz drugoga plana prijete i HNL Mitnica, NK Croatia i NK Slavonac (G) tako da će proljetni dio prvenstva biti više nego zanimljiv.

Ništa manje zanimljivo neće biti ni u borbi za opstanak gdje je posljednje jesenje kolo donijelo neka iznenađenja. Posljednje mjesto u 1.ŽNL drži NK Slavonac (P) sa 9 osvojenih bodova, odnosno samo bodom manje od NK Vrbanje i NK Fruškogorca. Sigurni nisu niti NK Budućnost, NK Frankopan i NK Sinđelić koji imaju po 14 i 15 bodova. Drugim riječima jedna loša utakmica kući ili na strani svaku od momčadi može dovesti u još teži položaj. Za očekivati je i kako će se momčadi pred početak proljetnog dijela prvenstva dodatno igrački pojačati.