NK Nosteria prvak 1.ŽNL

Foto: www.facebook.com

VUKOVAR, Prošloga vikenda završena je i 1.ŽNL vukovarsko – srijemske županije. Poslije odigranih 30 kola može se reći kako je 1.ŽNL donijela iznimno zanimljivo i neizvjesno prvenstvo kao i puno dobrih utakmica. Na kraju prvenstva može se reći kako je nekoliko momčadi odskakalo svojim kvalitetom i to prije svih NK Nosteria (Nuštar), NK Sloga (Štitar), NK Mladost (Vođinci), HNK Mitnica (Vukovar), NK Croatia (Bogdanovci) i NK Negoslavci.

Među svima njima odskakale su prve tri momčadi (Nosteria, Sloga i Mladost) koje su sve tri u posljednjem kolu imale svoju šansu da osvoje titulu prvaka. Na kraju je titulu prvaka, može se reći zasluženo, odnijela momčad NK Nosteria koja je na kraju osvojila 66 bodova ili bod više od drugoplasirane momčadi NK Sloga. Nosteria ima najbolju obranu prvenstva koja je primila 26 golova i drugi najbolji napad sa postignutih 79 golova. Nuštarci su titulu prvaka osvojili u posljednjem kolu i to domaćom pobjedom 2:1 nad momčadi iz Vođinaca koja je u slučaju pobjede, i ako im se poklopi i rezultat NK Sloge, mogli postati prvaci. Od slijedeće sezone NK Nosteria natjecat će se u MŽNL Osijek – Vinkovci.

Drugo mjesto osvojila je momčad NK Sloge iz Štitara koja je na kraju imala samo bod manje od prvoplasirane momčadi. Uprava kluba iz Štitara složila je odličnu i iskusnu momčad koja zna što hoće i koja je u više navrata pokazala svoju kvalitetu.

Trećeplasirana je momčad NK Mladosti koja je u prvenstvo ušla s velikim ambicijama ali ih je nekoliko loših rezultata s početka proljetnog dijela prvenstva koštalo titule.

Od slijedeće sezone u 1.ŽNL se vraća momčad NK Slavonca iz Komletinaca koji su ispali iz MŽNL ali i prvaci 2.ŽNL Vinkovci, Vukovar i Županja (NK Lovor, NK Sloga i NK Posavac). Iz 1.ŽNL ispali su NK Frankopan (Andrijaševci), NK Budućnost (Šiškovci) i NK Slavonac (Prkovci).