Nijemci: U sklopu projekta “NISA-Nismo sami” 20 žena skrbit će o 130 korisnika

Foto: Đuro Karalić

NIJEMCI, U okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali”, Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava “Zaželi-Program zapošljavanja žena”, Općini Nijemci odobren je projekt “NISA-Nismo sami”, ukupne vrijednosti nešto veće od tri milijuna kiuna i 100% sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda.

Predstavljajući program, načelnik općine Nijemci Vjekoslav Belajević kazao je kako je cilj projekta podići razinu znanja uz povećanje zapošljivosti žena pripadnica ranjive skupine u ruralnom području uz osiguranje pristupa tržištu rada.

Na projektu je na području općine Nijemci zaposleno 20 žena, pripadnica ciljane skupine (žene starije od 50 godina, žene s invaliditetom, sa najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem) koje će pružati usluge podrške i potpore starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju za 130 krajnjih korisnika.

Po Belajevićevim riječima, trenutačno je na području općine Nijemci nezaposleno 300-tinjak osoba odnosno oko 10 posto radno sposobnog stanovništva, a primjetno je i iseljavanje mladih te je po nekim podacima ovo područje u potrazi za boljim životom napustilo do sada oko 400 osoba, iako se može pretpostaviti da je takvih osoba i više.

“Kroz projekte poput “NISA-Nismo sami” pokušavamo ljudima osigurati pristojnu egzistenciju. Pomoći nezaposlenim ženama koje teško dolaze do posla, ali i mještanima starije životne dobi osigurati prijeko potrebnu pomoć”, kazao je Belajević.