Neuroznanstvenica upozorila na prekomjerno korištenje društvenih mreža

Foto: PU vukovarsko - srijemska

VUKOVAR, Iz godine u godinu građani postaju sve više vezani za svoje mobitele i stolna računala koristeći društvene mreže. Upravo na to ukazuje neuroznanstvenica Rachelle Summers koja koristi društvene mreže kako bi dijelila savjete i trikove za poboljšanje mentalnog zdravlja. Kako prenosi portal Klix.ba Summers je nedavno otkrila da na društvenim mrežama dnevno ne bi trebalo provoditi više od 30 minuta dnevno.

“Pretjerano korištenje Instagrama, TikToka i X-a može biti krivac za depresiju i anksioznost. Ako loše spavate ili patite od moždane magle, najvjerojatnije ste previše na društvenim mrežama. Ostali simptomi prekomjernog korištenja društvenih mreža uključuju tjeskobu, depresiju, usamljenost, stres, suzenje očiju i glavobolju. Ako imate bilo koji od navedenih simptoma, smanjite korištenje društvenih medija za 20 posto”, savjetovala je Summers.

U videu je govorila o studiji koja je pokazala da do 30 minuta dnevno na društvenim mrežama smanjuje rizik od usamljenosti, depresije i tjeskobe.