Neprilagođena brzina uvjetima na cesti uzrokovala prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradao motociklist

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko-srijemske županije izvjestili su kako je neprilagođena brzina kretanja uvjetima na cesti uzrokovala prometnu nesreću koja se u nedjelju, oko 17:55 sati, dogodila u Trpinji. Teže tjelesne ozljede tada je zadobio 59-godišnji vozač motocikla iz Osijeka koji je ubrzo preminuo u Općoj županijskoj bolnici Vukovar.

Prema informacijama iz PU tijekom proteklog vikenda na području županije zabilježeno je 17 prometnih nesreća od kojih njih 13 sa materijalnom štetom, jedna je osoba lakše ozlijeđena i dvije prometne nesreće s teže oulijeđenim osobama. U nedjelju, oko 9:30 sati, 68-godišnjak iz Vođinaca upravljao je osobnim automobilom „Renault Twingo“, vinkovačkih registarskih oznaka, krećući se kolnikom ulice Vijeća Europe u Vukovaru, iz smjera Petrovaca u smjeru centra grada. Dolaskom do raskrižja s Radničkom ulicom nije se na vrijeme zaustavio te je udario u 56-godišnjakinju iz Vukovara, koja je u tom trenutku prelazila kolnik na obilježenom pješačkom prijlazu. U prometnoj nesreći 56-godišnjakinja je teže ozlijeđena. Očevidom nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu kod oba sudionika prometne nesreće.

Također u nedjelju, oko 17:40 sati, 60-godišnjak iz Osijeka upravljao je motocikom „Honda“, mađarskih registarskih registarskih oznaka, krećući se iz smjera istoka u smjeru zapada kroz Ilok. Uslijed neprilagođene brzine kretanja, na izlasku iz grada, izgubio je nadzor nad motocikom i pao na kolnik. U prometnoj nesreći 60-godišnjak je teže ozlijeđen. Očevidom je utvrđeno kako je 60-godišnjak upravljao motocikom pod utjecajem alkohola.

Policija je izvjestila i o krađi u Boboti gdje je iz obiteljske kuće 71-godišnjakinje otuđen televizor. Provala se dogodila između 14. i 18. kolovoza. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna.

U noći 17./18. kolovoza iz dvorišta obiteljske kuće u Otoku, u ulici J. J. Strossmayera otuđen je osobni automobil „Renault Clio“, vinkovačkih registarskih oznaka. Vlasniku, 36-godišnjaku iz Otoka, pričinjena je materijlna šteta u oznosu od nekoliko desetaka tisuća kuna.

 

Tijekom noći 18./19. kolovoza provaljeno je u skladište trgovačkog obrta u Vukovaru, na Trpinjskoj cesti. Otuđen je novčani polog i alkoholna pića. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

U Policijskoj postaji Vinkovci s ispostavom Markušica provedeno je kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakinjom iz Vinkovaca, kojim je utvrđena sumnja kako je počinila kazneno djelo krađe. Saznanja iz kriminalističkog istraživanja ukazuju kako je 29. lipnja 2017. godine u trgovini informatičkom opremom otuđila mobitel, vrijedan nekoliko tisuća kuna. Protiv 24-godišnjakinje slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.