Nepoznata osoba ubila troje, a teško ranila jedno odbačeno štene

Foto: Ivan Lukić

VUKOVAR, Prije nekoliko dana u blizini Spomen doma na Ovčari nepoznata osoba ubila je troje malih štenaca dok je četvrto teško ranjeno i nalazi se u Veterinarskoj ambulanti Anubis klub u Vukovaru.  Radi se o štencima koje je nekoliko dana ranije nepoznata osoba odbacila u blizini Spomen doma. Tamo ih je našao umirovljeni pukovnik HV-a Ivan Lukić koji je angažiran na održavanju Spomen doma. Kaže kako ih je počeo redovito hraniti, davati vodu ali i čistiti od nametnika. Dao im je i imena Pahuljica, Buha, Čupko i Mrvica.

„Bili su veoma dragi i zaigrani. Kada god bih dolazio odmah bi dotrčali do mene da se igraju. Nažalost, jednog dana ih nije bilo. Nisu se nikako odazivali. Dan kasnije pronašao sam ih nedaleko od Spomen doma. Troje od njih je ubijeno, vjerojatno lovačkom puškom, dok je Mrvica preživjela ali je bila teško ozlijeđena“, kaže nam Lukić.

Proslijedio nam je i fotografiju na kojoj se vide tri beživotna tijela psića koja se nalaze jedno do drugoga. Lukić kaže kako su vjerojatno došli na poziv počinitelja koji ih je potom ustrijelio iz neposredne blizine. Na njihovim tijelima vidljivi su tragovi sačme. Odmah je o tome izvijestio Vukovarsku Donnu Kovačev, koja radi u ambulanti Anubis klub, i koja je preuzela skrb o Mrvici.

„Mrvica je teško ozlijeđena. Za sada znamo da će joj biti rep amputiran dok ćemo još vidjeti što će biti s ostalim ranama. Unatoč teškim ozljedama Mrvica je puna života, mazi se, jede, pije… Ima svega 1,6 kilograma“, kaže Kovačev.

O ovome događaju izviještena je i policija. Kako nam je rečeno napravili su uviđaj, a u tijeku su istražne radnje kako bi pronašli počinitelja.