Nenad Bučko potvrđen za potpredsjednika Savonsko-baranjskog saveza HNS-a

Foto: HNS

OSIJEK, VUKOVAR, Na redovitoj izbornoj skupštini predsjednik županijske podružnice HNS-a Nenad Bučko potvrđen je za potpredsjednika Slavonsko-baranjskog regionalnog saveza HNS-a. Za predsjednika Saveza ponovno je izabran Stjepan Čuraj inače predsjednik Osječko-baranjske županijske organizacije. Uz Bučka za drugog potpredsjednika Saveza izabran je predsjednik brodsko-posavske županijske organizacije Igor Rubil dok će dužnost tajnika obnašati Osječanin Vinko Ručević.

„Potvrda mandata rezultat je uspješnog desetomjesečnog rada ovog vodstva slavonsko-baranjskog HNS-a, koje je zajedničkim snagama na proteklim parlamentarnim izborima osvojilo više od 14.000 preferencijalnih glasova na području četvrte i pete izborne jedinice. U potonjoj je ujedno ostvaren zavidan rast zahvaljujući odličnim kandidatkinjama“, rekao je Čuraj nakon održane skupštine.

Dodao je i da kao jedina parlamentarna stranka s uzlaznim trendom HNS vidi veliku priliku za rast na narednim lokalnim izborima.

„S obzirom na snagu HNS-ovih pojedinaca i snažnu stranačku infrastrukturu, za vjerovati je da će stranka biti neizostavan sukreator nove političke slike hrvatskih općina, gradova i županija, uključujući i Slavoniju i Baranju“, rekao je Čuraj.