Nenad Bučko na čelu vukovarsko-srijemskog HNS-a

VUKOVAR, Izborom novog Predsjedništva na čelu s Vukovarcem Nenadom Bučkom, Županijska organizacija Hrvatske narodne stranke-liberalnih demokrata Vukovarsko-srijemske županije završila je proces konsolidacije te ulazi u finalni krug pripreme za lokalne izbore 2017. godine, izvjestila je ta politička organizacija.

Za potpredsjednike izabrani su Mirna Krajina-Andričević iz Vinkovaca i Božidar Ištaković iz Starih Mikanovaca.

„Uvjeren sam da ćemo nakon izbora novog županijskog vodstva igrati bitnu ulogu u kreiranju politika na području Vukovarsko-srijemske županije. Na predstojećim lokalnim izborima HNS će od Gunje, Babine Grede preko Privlake, Cerne, Mikanovaca do Vinkovaca i Vukovara biti ključan čimbenik stabilne i odgovorne političke vlasti. Mi smo stranka rezultata što, uz egzaktne brojke na izborima, potvrđuje upravljanje procesima u županijama, gradovima i općinama gdje je HNS na vlasti. Vaš uspjeh je moj uspjeh i svaka proaktivnost imat će moju potporu“, istaknuo je novoizabrani predsjednik Nenad Bučko.

Izbornoj skupštini nazočili su predsjednik stranke Ivan Vrdoljak, potpredsjednica Anka Mrak Taritaš i članica Predsjedništva HNS-a , predsjednik Slavonsko-baranjskog Regionalnog saveza Stjepan Čuraj i tajnik Vinko Ručević izrazivši tako potporu novom županijskom vodstvu.

„Situacija u Slavoniji je ozbiljna. Postoje gradovi i općine u Hrvatskoj koje se razvijaju i izgledaju drugačije, a zakoni i ministri su isti za sve. Na nama je odgovornost da zaustavimo ovako loše trendove i mijenjamo svoje sredine i zaustavimo sustavnu devastaciju Slavonije i Vukovarsko-srijemske županije. U zajedničkom konceptu za pobjedu na lokalnim izborima imat ćete svu potporu vodstva stranke“, poručio je okupljenima predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

ĐURO KARALIĆ