Nekadašnji Hotel Dunav biti će prenamijenjen u Društveno – obrazovni centar Dunav

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Nekadašnji Hotel Dunav u Vukovaru u dogledno vrijeme trebao bi biti obnovljen, moderno opremljen, a zatim prenamijenjen u Društveno – obrazovni centar Dunav. Najavio je to gradonačelnik Vukovara Ivan Penava podsjećajući kako je Grad od 23. siječnja postao vlasnik ovoga hotela koji se nalazi na ušću Vuke u Dunav. Za kupnju zgrade nekadašnjeg hotela grad je izdvojio 10,3 milijuna kuna kupivši ga od vinkovačke tvrtke EURCO. Prema najavama do kraja ove godine biti će pripremljena sva projektna dokumentacija, a možda proveden i postupak javnog natječaja za odabir izvođača radova. Po riječima Penave obnova bi trebala biti završena do kraja 2020. ili početkom 2021. godine i tada kao Društveno – obrazovni centar predan gradu na dalje upravljanje.

„U tom nekadašnjem hotelu imati ćemo osigurane smještajne kapacitete, moderno opremljene kongresne dvorane, restoran, kafić i niz drugih popratnih sadržaja. Prema našim procjenama za obnovu i opremanje budućeg centra biti će potrebno osigurati oko 35 milijuna kuna“, rekao je Penava.

Podsjetio je i kako je nekadašnji hotel više od deset godina izvan funkcije i da kao takav narušava izgled grada. U nekoliko navrata morali su radi požara reagirati i vatrogasci.

„Netipično je da jedna gradska uprava ulazi u jedan takav projekt. Međutim, kako nije bilo potencijalnih investitora imali smo opcije ostaviti ga kao takvoga da ruži izgled centra grada ili nešto učiniti po tom pitanju. Pronašli smo način kako to učiniti“, rekao je Penava.