Nastavlja se projekt “Halo pomoć” vukovarskog Lions kluba

VUKOVAR, Ovih dana završava jednogodišnji pilot projekt Lions kluba Vukovar pod nazivom „Halo pomoć“ kojim je obuhvaćeno 14 osoba u potrebi sa područja grada Vukovara, a riječ je o inovativnom obliku skrbi za starije i nemoćne osobe kao i osobe s  invaliditetom koji do sada ima samo nekoliko gradova u Hrvatskoj.

“Projekt “Halo pomoć ” bit će od velike važnosti za naše starije sugrađane koji će na taj način biti duže u svom domu bez straha i usamljenosti. Uporabom prilagođenih uređaja koje korisnici nose kao narukvicu ili privjesak, odnosno telefonski uređaj s ugrađenom SOS tipkom. Pritiskom na SOS tipku u kriznoj situaciji kao što je nekakva ozljeda ili pad, uređaj se aktivira te šalje signal do dojavnog centra koji potom organizira pomoć”, pojašnjavaju iz vukovarskog Lions kluba.

Partneri u projektu, čiji je cilj omogućavanje starijim osobama te osobama s invaliditetom što duži ostanak u vlastitom domu uz osjećaj sigurnosti i povećanje kvalitete života, su Grad Vukovar i Centar za pomoć i njegu „Primum“ iz Vukovara.

Iz Lions kluba također navode kako se vode pregovori sa predstavnicima Grada Vukovara o nastavku projekta sa tendencijom da se u projekt uključi ukupno 35 osoba.

“Grad Vukovar i gradonačelnik Ivan Penava prepoznaju potrebe osjetljivih skupina i skrb za osobe u potrebi  te će i ove godine grad Vukovar sufinancirati projekt u iznosu većem od 20.000,00 kuna. Narednih dana se očekuje i svečano potpisivanje sporazuma o sufinanciranju”, ističu iz Lions kluba Vukovar te dodaju kako će Lions klub, kao nositelj projekta, uložiti za nabavku novih uređaja i usluge monitoringa dodatnih 15 tisuća kuna.

ĐURO KARALIĆ