Nakon Vinkovaca, RK Ivan iz Starih Mikanovaca uspješan i u Zagrebu

Foto: RK Ivan

U Zagrebu je ovoga vikenda održan rukometni turnir Dubrava 2021. na kojem je sudjelovao i RK Ivan iz Starih MIkanovaca sa svoje četiri kategorije rukometaša, a najuspješnijom pokazala se ponovno kategorija U13 koja je u nedavnoj reprizi finala iz Vinkovaca porazila PPD Zagreb te dokazala da je trenutno najbolja ekipa u Hrvatskoj.

Osim zlatnog odličja, u RK Ivan odlaze i dvije pojedinačne kategorije za najboljeg trenera – Borisa Lubara te najboljeg vratara – Frana Lovrića. U skupini RK Ivan je redom bio uspješniji od RK Dubrave, RK Maksimir Pastele, RK Bjelovara, RK ZG Dubrave, ŠR Pavleki dok je utakmica s RK Sesvetama završila neodlučeno. U polufinalu RK Ivan je porazio RK Vodice te u finalu PPD Zagreb.

Osim kategorije U13, na turniru je sudjelovala i kategorija U17 koja je osvojila 8. mjesto, kategorija U15 osvojila je 6., a kategorija U11 5. mjesto.

Inače RK Ivan osnovan je tek prije nekoliko godina. Iako nema rukometnu dvoranu može se pohvaliti odličnim radom u čak 6 kategorija u kojima sudjeluje 90 igrača. Nakon srebrnog odličja na međunarodnom turniru u Bijeljini te 4 odličja iz Vinkovaca, RK Ivan je bogatiji za još jednu zlatnu medalju iz Zagreba.

Nakon turnira u Zagrebu, slijede turniri u Slavonskom Brodu, Valpovu, Bjelovaru nakon kojih bi nakon gotovo 2 godine pauze trebala započeti nova rukometna sezona.