Nakon 28 godina s radom prestala Galerija Veliki kraj u Županji

Foto: Đuro Karalić

ŽUPANJA, Galerija Veliki Kraj u Županji, vlasnice Marlene Lončarević, nakon 28 godina rada s 1. rujna prestala je s djelovanjem.

Galerija je otvorena u proljeće 1991. godine kao prva privatna galerija u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Punih su se 28 godina u toj tradicijskoj , toploj, ugodnoj kući okupljali zaljubljenici u likovnost. Galerija je ugostila 90 izložbi i 48 umjetnika , organizirane su promocije knjiga, likovne radionice, članice su se okušale u izradi najveće slike od recikliranog papira za Guinnessa i izradu portreta Mozarta uz obilježavanje njegovog 250. rođendana, organizirale buvljak, osnovale Klub ljubitelja dragovana, putovale…, piše Branka Galović-Dabić za Hrvatski radio Županja.

” Proveli smo lijepo vrijeme u toj staroj šokačkoj kući. Ljudi su se jednostavno prestali zanimati za slike, mnogi su se i opskrbili slikama, mnogi su otišli iz Županje, a mladima to nije više tako zanimljivo…Ne govorim s gorčinom, meni je bilo lijepo, to je bilo jedno uspješno razdoblje u mom životu”, kazala je Marlena Lončarević za Hrvatski radio Županja.

.